Η κατανάλωση στη διατροφή σπανακιού βοηθά ουσιαστικά να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης κακοηθών όγκων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ.
Μάλιστα το σπανάκι διαθέτει όχι μόνο ωφέλιμες ιδιότητες. Οι διαιτολόγοι συστήνουν να μην γίνεται κατάχρηση, διότι τα φύλλα του σπανακιού περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δεσμεύει στον οργανισμό το κάλιο, προκαλώντας έλλειψή του.
Γι’ αυτό είναι καλύτερο το σπανάκι να μαγειρεύεται με την προσθήκη γάλακτος, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο.