Χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο αίθουσα, στην Κόρινθο, η προτελευταία για εφέτος Κατηχητική ομιλία εξ αυτών, που αφορούν στον καταρτισμό του πληρώματος της Αποστολικής Τοπικής Εκκλησίας , με το γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Νεκτάριος Μετζάκης, Θεολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Θάνατος, Δευτέρα Παρουσία, Μέλλουσα Κρίση, μέσα από την Ορθόδοξη εικονογραφία».
Ο ομιλητής, χρησιμοποιώντας επιτυχώς οπτικοακουστικό υλικό για την καλύτερη αφομοίωση των όσων από το Ι. Ευαγγέλιο και από τον φωτισμό, την γνώση και την εμπειρία παλαιών και συγχρόνων Πατέρων της Εκκλησίας μας ανέφερε για τον θάνατο, την Δευτέρα Παρουσία και την μέλλουσα Κρίση, έδωσε στο ακροατήριο την δυνατότητα να κατανοήσουν μέσα από την Ορθόδοξη εικονογραφία τις Αλήθειες της Πίστεώς μας γύρω από τα θέματα που αφορούν στο γεγονός του θανάτου και στα αναμενόμενα έσχατα.
Εύγλωττα η Ορθόδοξη εικονογραφία μέσα από πρόσωπα, σχήματα, χρώματα κ.τ.ό. κηρύττει τις μοναδικές αποκεκαλυμμένες Ευαγγελικές αλήθειες διδάσκοντας τους Πιστούς ανά τους αιώνες, γι’ αυτό και ονομάστηκαν οι Ι. Εικόνες «τα βιβλία των αγραμμάτων».
Τον απουσιάζοντα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο εκπροσώπησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, υπεύθυνος της Κατηχητικής αυτής προσπάθειας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου Κορίνθου τον ομιλητή για την άρτια θεολογική παρουσίαση του θέματός του, συντόνισε τον επακολουθήσαντα ενδιαφέροντα διάλογο, κλείνοντας δε την σύναξη ευχήθηκε στο ακροατήριο «Καλή Τεσσαρακοστή».