Ιεράρχες, Κληρικοί και λαϊκοί έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βινλίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ναού: “Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, του Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, του Ηγουμένου της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανού, του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, ιερέων ομόρων Μητροπόλεων και του τόπου μας, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, της Προϊσταμένης της Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Αλεξάνδρας Χαραμή, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Ψυχογιού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεωργίου Αναστασίου, του τέως Υφυπουργού κ. Γεωργίου Κατσιμπάρδη αλλά και εκπροσώπων της Στρατιωτικής, Αστυνομικής ηγεσίας, Συλλόγων και Σωματείων της πόλεως και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών «Η ΠΑΝΣΕΠΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ(1867)».
Στο πρόσωπο της Θεοτόκου και με θέμα «τα μεγαλεία της Παναγίας» αναφέρθηκε με εξαιρετική δεινότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στο μνημειακό Ναό με πολλές μάλιστα βιωματικές του εμπειρίες αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ενώ αναφορά στο βιβλίο έκανε ο Εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας με τον ξεχωριστό γλαφυρό του λόγο. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου. Την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος Εφημέριος του Προσκυνηματικού Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, ο οποίος με τον μοναδικό του τρόπο συντόνισε άψογα την εκδήλωση.
[irp posts=”376488″ name=”Παρουσίαση βιβλίου Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος” του Χαλκίδος Χρυσοστόμου”]
Στην συνέχεια ο Εφημέριος του Ναού – Συγγραφέας του βιβλίου π. Γεώργιος Τουλουμάκος ευχαρίστησε τους ομιλητές, όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην δημιουργία και συγγραφή του και το πολυπληθές ακροατήριο
Στο τέλος η Βυζαντινή Χορωδία με ιεροψάλτες από Θήβα και Αθήνα υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Νικολάου Ταπραντζή απέδωσε θεομητορικούς ύμνους ενώ την όλη εκδήλωση έκλεισε το τοπικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας δίκαια τον ενθουσιασμό του κονού.
Το Βιβλίο ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 311 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 3 ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ:
α)ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ,
β)ΝΟΕΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ και
γ)Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΡΑ». ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ.
-ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ: Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
-ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ.
-ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.
-ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΛΥΧΝΙΑ»