Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη στη Μουσική-Πνευματική Εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Αίθουσα του ΚΔΕΠΑΜ, στο Ματογιάννι, Χὼρας Μυκόνου, για τα 400 χρόνια από την ίδρυση του ”ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΩΝ”.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Δημητρόπουλος, Ιστορικός-Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, με θέμα “Μεταξύ Πειρατών και Κουρσάρων: Το Κοινό των Μυκονίων σε Καιρούς Πολέμου”. Ακολούθησε Μουσική Συναυλία με το κουαρτέτο “O & K” και τη σοπράνο κα Κάτια Πάσχου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς, αναφερθείς στην ιστορική πορεία της Μυκόνου και την αναζήτηση της ιστορικής ευθυνης του σήμερα από τις πηγές του χθές.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους σχόντες την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς, που από εκείνους τους χρόνους συνδέουν την κοινωνία της Μυκόνου με την Εκκλησία, με αναφορά στην ιστορική Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής Μυκόνου, και τόνισε ότι “οι πατέρες μας, των οποίων την ιστορική μνήμη σήμερα επικαλούμεθα, μας άφησαν παρακαταθήκες, που ευτυχώς τις αξιοποιήσαμε σωστά!”.





