Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από το Άγιον Όρος, χρησιμοποιώντας 5 υλικά, είναι το “Μοναστηριακό Κριθαράκι με Ντομάτα”.
Συνταγή: Κριθαράκι με Ντομάτα
Υλικά:
1. Κριθαράκι– 1 κούπα
2. Ελαιόλαδο – 1/4 κούπα
3. Ντομάτα τριμμένη– 2 μεγάλες ντομάτες ή 200 ml ντοματοχυμός
4. Κρεμμύδι – 1 μέτριο, ψιλοκομμένο
5. Αλάτι και πιπέρι– για γεύση
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει.
2. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και αφήστε τη να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
3. Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά, αφήνοντάς το να απορροφήσει τις γεύσεις της ντομάτας.
4. Ρίξτε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες) και αφήστε το κριθαράκι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
5. Μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το περισσότερο νερό.
Αυτό το γεύμα είναι απλό, θρεπτικό και γεμάτο αρώματα, ιδανικό για γρήγορη προετοιμασία με υλικά εμπνευσμένα από τη διατροφική παράδοση του Αγίου Όρους.