Αλάδωτη νηστίσιμη συνταγή: Κινέζικο με γαρίδες
Κινεζικο με γαριδες
1κιλο ρυζι πασματι
1κιλο γαριδες
2 κοκκινες πιπεριες
2 πρασινες πιπεριες
1κουτι καλαμποκι
5 καροτα
2 κρεμυδια
ι κουτι bambus
1 κουτι sojasprossen
μισο κιλο μανηταρια
μισο κιλο κεφαλακια μπροκολο
Για τη σαλτσα
2 κουπες νερο με 1 κνορρ λαχανικων
2 κουταλιες κετσαπ
2 κουταλιες ξυδι
2 κουταλιες αλευρι
2 κουτ λαδακι
αλατι πιπερι ,καρη
Εκτελεση
1.Πλενεις καλα το ρυζι και το βραζεις μια κουπα ρυζι με 1,5 κουπα νερο 3 κουπες ρυζι 4,5 νερο με το που παρει βραση το χαμηλωνεις στο ελαχιστο για 10 λεπτα και στιβεις και λιγο λεμονακι μεσα.Και σκεπαζεις την κατσαρολα και με μια πατσετα και με το καπακι.Μετα τα 10 λεπτα το παιρνεις απο τη φωτια και αφηνεις την πετσετα να τραβηξει ολη την υγρασια..(ιναι καθαρα κινεζικη συνταγη , για κινεζικο ρυζι)
2.κοβεις ολα τα λαχανικα μικρα δε ροδελες και το καροτο σε μεγεθος και παχος ενος σπιρτου
3.Τα βαζεις στην ακρη
4.καθαριζεις την γαριδα, αφαιρεις το κελυφος , το εντερο και την χαραζεις απο την αρχη μεχρι την ουρα πολυ βαθια(οταν θα ψυθει θα γινει σαν πεταλουδα)Τι μαριναρεις 2 ωρες νωριτερα με σουσαμελαιο,καρρη,πιπερι ,καυτερο πιπερι,αλατι, ξυδι , 1 κουτιτσα ζαχαρη και καγιεν πιπερικαι μια κουταλιτσ αλευρ.
5.τηγανιζεις τα λαχανικα ενα ενα και τα βγαζεις στην ακρη μετα τηγανιζεις τις γαριδες και τις βαζεις στην ακρη
6.τα υλικα που ειναι για τη σαλτσα τα εχεις ετοιμασει νωριτερα σα νια λεκανιτσα και τα βαζει τωρα να βρασουν στο τηγανι.Μολις πχτωσει η σαλτσα ριχνεις ολα τα υλικα που εχεις τηγανισει και τα αφηνεις να παρουν μια βραση.
τα λαχανικα πρεπει να ψηθουν τοσο οσο να ειναι τραγανα.3 με 4 λεπτα το πολυ)
7.Σερβιρεις το ρυζι και στο πλαι τα λαχανικα.με τις γαριδες…και καλη ορεξη……