Τι θα χρειαστούμε:
460 γρ. αλεύρι
440 γρ. ζάχαρη
440 γρ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
160 γρ. σπορέλαιο
30 γρ. ξύδι
30 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Πως το κάνουμε:
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ (στην αρχή στην αργή και μετά στη γρήγορη ταχύτητα).
Βουτυρώνουμε (φυτικό βούτυρο) και αλευρώνουμε ένα ταψί.
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.