Συστατικά
■80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
■ πράσο
■μισό λεμόνι
■αλάτι
■πιπέρι
■μισό κουταλάκι λάδι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει. Το βάζουμε σε ένα σκεύος και αρχίζουμε να το δουλεύουμε με ένα πηρούνι. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα ρίχνουμε στο σκεύος μας. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, μισό κουταλάκι λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε να το δουλεύουμε με το πηρούνι μας ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το βούτυρο μας σε ένα μικρό μπολάκι και το διακοσμούμε με ένα μικρό κλωναράκι άνηθο. Μπορείτε να αυξήσετε την δόση ανάλογα με τα άτομα που περιμένετε στο τραπέζι σας
Η συγκεκριμένη δόση βούτυρου είναι αρκετή για να την προσφέρετε μαζί με ψωμί σε δύο – τρία άτομα μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό σας.