Συστατικά
1 ½ κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ αλάτι
1 βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση
Βάλε τις πατάτες σε βαθιά κατσαρόλα και κάλυψέ τες με νερό. Άφησε τες να βράσουν •Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε τις πατάτες να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν •Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τις πατάτες, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές •Μετάφερε το μείγμα σε ένα κεραμικό σκεύος, λαδωμένο, ράντισε με λίγη κανέλα και ψήσε στους 200 °C για 30 περίπου λεπτά