Σπιτικά κρουτόν διαδικασία:
Τίποτα δεν πάει χαμένο: Σπιτικά Κρουτόν και Παξιμάδια από Μπαγιάτικο Ψωμί!Κόψτε το ψωμί από την προηγούμενη σε φέτες και μετά σε κυβάκια, να είναι περίπου 3 φλυτζάνια. Αφήστε τα να στεγνώσουν. Λυώστε 3-4 σκελίδες σκόρδο και αναμίξτε καλά με περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε το μείγμα στα κυβάκια και ανακατέψτε πολύ καλά, να πάει παντού και αλατίστε τα.
Ψήστε τα κρουτόν σε δυνατό φούρνο, 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα. Χρησιμοποιήστε τα κρουτόν σε σαλάτες και σούπες. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να βάλετε αντί για το σκόρδο, τριμένο τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα), ρίγανη, κρεμμύδι κ.α. Νιαμ …
Πλεονέκτημα: Μια ωραία οικονομική λύση για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί και να γλυτώσετε και χρήματα (τα κρουτόν είναι αρκετά ακριβά)
Σπιτικά παξιμάδια διαδικασία:
Τίποτα δεν πάει χαμένο: Σπιτικά Κρουτόν και Παξιμάδια από Μπαγιάτικο Ψωμί!Κόψτε το ψωμί της προηγούμενης μέρας σε λεπτές φέτες και αφήστε τις να στεγνώσουν λίγο. Αναμίξτε 2-3 σκελίδες λυωμένο σκόρδο, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο σχινόπρασο και 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλείψτε τις φέτες το ψωμί με το μείγμα, αλατίστε και ψήστε σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αν θέλετε προσθέτετε πριν το ψήσιμο και λίγο τριμμένο τυρί σκληρό π.χ. παρμεζάνα. Νιαμ …
Πλεονέκτημα: Αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή π.χ. για ελαφρύ βραδυνό, με φρέσκο τυρί κ.λ.π.