Συνταγή: Το προφιτερόλ είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορεί κανείς να φτιάξει γρήγορα και να σερβίρει έπειτα από ένα γεύμα.
Μπορεί το προφιτερόλ να θεωρείται δύσκολο γλυκό, είναι όμως στην πραγματικότητα ιδιαίτερα εύκολο που μπορεί κανείς να φτιάξει σε μόλις 10 λεπτά.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για ατομικές μερίδες, ενώ το μυστικό της επιτυχίας είναι τα σαβαγιάρ τα οποία μπορείτε να βουτήξετε μέσα σε σοκολατούχο γάλα ή ακόμη καλύτερα σε χυμό πορτοκαλιού ώστε να δώσετε αρώματα στο γλυκό σας ή σε κονιάκ για μια πιο spicy γεύση.
Δείτε τη συνταγή για το εύκολο προφιτερόλ
Υλικά
Σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ
1200 ml γάλα
1 Βανίλια
100 γρ.Αλεύρι γ.ο.χ
70 γρ. Κακαο
200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
Σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τη βανίλια κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση μόλις δούμε στο μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι τα κομματάκια σοκολάτα και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Σε ποτηράκια βάζουμε μια κουταλιά κρέμα, λίγη σαντιγί και σπάμε ένα σαβαγιάρ. Βάζουμε ένα κομμάτι αφού το έχουμε βουτήξει σε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή λίγο κονιάκ και επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Τελειώνουμε με μια στρώση σοκολάτα και λίγη σαντιγί.
bovary.gr