Συστατικά
2,5 κούπες βρασμένα ρεβύθια
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι
κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας
Μοιράσου τη συνταγή
Tags
Master Chef, ΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
Με τα ρεβύθια σε κονσέρβα η σαλάτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά το πολύ. Επειδή, όμως, η κονσέρβα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (αν και -χωρίς αστεία-θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη φωτιά σώζοντας και τρέφοντας τρις κόσμου ετησίως) μπορούμε να βάλουμε τα ρεβύθια στο νερό από βραδύς, την άλλη μέρα να τα βράσουμε για καμιά ώρα και να τα σουρώσουμε. Η διαφορά στη γεύση θα είναι τεράστια.
Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά) και τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κόκκινο κρεμμύδι. Καθαρίσουμε και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, τις τεμαχισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα με 45 λεπτά και τη σερβίρουμε κρύα.