Συστατικά
250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
150 γρ. καπνιστό σωλομό
100 γρ. μασκαρπόνε
1,5 λίτρο χλιαρό ζωμό κοτόπουλου
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ξύσμα 1 λεμονιού
Μοιράσου τη συνταγή
Tags
Μασκαρπόνε και Λεμόνι, Ριζότο με Καπνιστό Σολωμό
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το ζωμό και τον διατηρούμε χλιαρό σε χαμηλής έντασης εστία. Σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 περίπου λεπτά έως ότου να μαλακώσουν χωρίς όμως να μαυρίσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι στο σκεύος και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Με μία κουτάλα προσθέτουμε δύο κουταλιές από το ζωμό στο ρύζι και αφού αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά.
Όταν ο ζωμός απορροφηθεί προσθέτουμε εκ νέου μια κουταλιά ζωμό κοκ. Η διαδικασία διαρκεί 40 περίπου λεπτά. Προς το τέλος δοκιμάζουμε αν το ρύζι έχει ψηθεί. Το ρύζι θα πρέπει να χυλώσει αλλά το εσωτερικό του “να κρατάει στο δόντι”.
Οταν το ρύζι έχει γίνει αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ριζότο το μασκαρπόνε, το σολωμό, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και ανακατεύουμε ώσπου το μασκαρπόνε να αναμιχθεί καλά. Αν θέλουμε τη γεύση πιο… “λεμονάτη” προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό σε ζεσταμένα πιάτα. INFOhttp://www.demideli.com