Μια εξαιρετική συνταγή για ψητό λαβράκι με καρότα και αγιορείτικο μέλι.
Περιέχει επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Άγιο Όρος και δυόσμο που συλλέγεται αποκλειστικά από μοναχούς στη Παρθένα Φύση της Αθωνικής Πολιτείας!
Προετοιμασία: 10 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα
– 2 λαβράκια (600 γρ.)
– 6 καρότα καθαρισμένα
– 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
– 1/4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
– 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
– 1/4 φλιτζανιού αγιορείτικο ελαιόλαδο
– 1 κουτ. γλυκού μέλι καστανιάς Αγίου Όρους
– 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
– 1 κουτ. Σούπας αγιορείτικο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
– αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα, κόβουμε το καθένα κατά μήκος σε 4-6 λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε καλά με τα μπαχαρικά. Απλώνουμε τα καρότα σε ταψί και πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Παράλληλα, ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και μία κουταλιά νερό σε μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Βγάζουμε με σπάτουλα τα ψάρια σε πιάτο.
Ανακατεύουμε τα καρότα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του μελιού. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Μοιράζουμε τα καρότα σε 2 πιάτα και πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με λίγα από τα υγρά του ταψιού.
mountathos-eshop.com