Συνταγή TINA WEBB/Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Απλό, απλούστατο, με σύντομο μαγείρεμα και νοστιμότατο.
Υλικά
250 γρ. νουντλς ρυζιού
30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
200 γρ. γαρίδες Νο 3 (κατεψυγμένες, έτοιμες καθαρισμένες από κελύφη)
ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
λίγα φύλλα μαϊντανού (για το γαρνίρισμα)
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 4΄ Ψήσιμο 6΄
Διαδικασία Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε επιπλέον. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή όποιου μυρωδικού έχουμε (ταιριάζει πολύ ο φρέσκος κόλιανδρος, αλλά δυστυχώς τον φέρνουν μόνο ορισμένα σούπερ μάρκετ και μανάβικα «πολυτελείας»).