Υλικά:
μισό κιλό μακαρόνια
200 γραμμάρια ταραμάς
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαιντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
[irp posts=”359306″ name=”Αγιορείτικη συνταγή: Βίδες με κρασί του μοναχού Νεκταρίου”]
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαλμυρίσει.
Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον μαιντανό.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να “πιουν” το νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.