Συστατικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
10 φυλλαράκια δυόσμο
3 κουταλιές γλυκού αλάτι
2 κουταλιές γλυκού κανέλα
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
Μοιράσου τη συνταγή
Tags
Master Chef, αγιορείτικη κουζίνα, Αναλογίες υλικών, Διαγωνισμός μαγειρικής, κίμπε με κρούστα
Εκτέλεση
Bάζουμε το πλιγούρι μέσα σε νερό για 3 ώρες ώστε να μουλιάσει ,σουρώνουμε και το πιέζουμε μέσα στο σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σε ένα multi χτυπάμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και το δυόσμο για να γίνουν μια πάστα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια με μυτερές άκρες. Τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα σερβίρουμε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν κι έπειτα σε μια πιατέλα με τη συνοδεία λάιμ. Σερβίρονται σε κρύο γιαούρτι.