Της Γιώτας Παμπάλου
Υλικά:
1 Κιλό αλεύρι άσπρο (για όλες τις χρήσεις)
50 γραμ.μαγιά φρέσκια
λίγο ξύδι
αλάτι και λίγη ζάχαρη (για την σωστή γεύση)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι
1 ποτήρι χλιαρό νερό (και όσο σηκώσει για το ζυμάρι)
Σε μία μικρή λεκανίτσα διαλύουμε με το χλιαρό νερό την μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο -λίγο και στην συνέχεια όλα τα υλικά μας, με τελευταίο το ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας προσθέτοντας νερό ,τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακιά αλλά όχι ρευστή και να μην κολλά στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε σχήμα μπάλα ,να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στην συνέχεια κάνουμε δύο στρογγυλά καρβελάκια, τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι του φούρνου η΄σε κάποιο σκεύος ανάλογο.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα 1 ώρα να φουσκώσουν και να διαπλασιασθούν σε όγκο.
Τότε αφού τα αλείψουμε ελαφρώς με λίγο λαδάκι τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή με τρία τέταρτα της ώρας στους 170 Βαθμούς Κελσίου.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο ζεστά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας για μισή ώρα.