KΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ
ΜΕΝΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
12 γρ. φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
40 γρ. κορν φλάουρ
1 φύλλο ζελατίνης
200 ml νερό εμφιαλωμένο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη μέντα, την κρυ-
σταλλική ζάχαρη και το κορν φλάουρ. • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αμέσως μετά
το αδειάζουμε σε μπολ.
• Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει και στραγγίζουμε.
• Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύο-
ντας ελαφρά μέχρι να λιώσει. Κατόπιν, αφήνουμε το νερό να κρυώσει.
• Το ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα της μέντας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να
γίνουν σαν ζύμη.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε βαθιά ορθογώνια πιατέλα στρωμένη με μεμβράνη σιλικόνης.
• Μόλις το μίγμα «ξεκουραστεί» και σταθεροποιηθεί, κόβουμε τις καραμελίτσες στο
επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Στρογγυλές, ορθογώνιες ή αστεράκια.
Η συμβουλή του chef: Τις καραμελίτσες μέντας τις σερβίρουμε σαν πτι-φουρ που
θα χαρίσουν μια ξεχωριστά δροσερή επίγευση στο δείπνο μας. Δένουν αρμονικά με
τον καφέ ή το τσάι μας. Τις φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν φρέσκες
για πολύ καιρό.