Συστατικά
1/2 κιλό ξερά κουκιά, ή ρεβίθια
7 Πράσα
2 κρεμμύδια ξερά
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ματσάκια άνηθο
4-5 σκελίδες σκόρδο
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Μοιράσου τη συνταγή
Δίαιτα
ΔΙΑΦΟΡΑ
Tags
Master Chef, tips
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε για 24 ώρες τα κουκιά, ή ρεβύθια (δεν τα βράζουμε).
Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα περνάμε όλα μαζί (εκτός από την φρυγανιά) είτε από μηχανή του κιμά, είτε από μπλέντερ. (Σ αυτή τη φάση, μπορούμε σε ότι μερίδες θέλουμε και να τα καταψύξουμε.)
Πριν τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε (αν είναι από κατάψυξη) και ρίχνουμε σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πλάθονται σε κεφτεδάκια στρογγυλά.
Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι όπως οι κεφτέδες.