Μοναστηριακή συνταγή: Μία από τις πιο νόστιμες και απόλυτα νηστίσιμες γλυκές συνταγές.
Υλικά:
-¾ φλιτζανιού ταχίνι
-1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
-2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
-½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
-½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
-1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
-1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
-2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
-2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι σόδα
-250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
Καλή επιτυχία!!!