Υλικά
2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 μπέικιν
1/2 κουτάλι του γλυκού μαστίχα Χίου λιωμένη στο γουδί
1 γεμάτο φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
Σιρόπι
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
Το χυμό και ένα κομμάτι φλούδα από ένα λεμόνι
Μία βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το χέρι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν και αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει, δηλαδή να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα υγρά.
Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα σε μικρό ταψί μεταξύ 25 με 30 εκατοστών. Κατάλληλο ταψί είναι το sanitas μίας χρήσης.
Κατόπιν ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 5 με 10 λεπτά και τη στιγμή που θα βγάλουμε το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και με το χλιαρό σιρόπι το σιροπιάζουμε.