Υλικά συνταγής:
1½ λίτρο ζωμός ψαριού
1½ κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
2 φιλέτα παγκάσιους κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μπουκέ γαρνί
250ml. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ρίζα μάραθος ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
3-4 στήμονες σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:
Μουλιάζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας νερό τους στήμονες σαφράν.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τη ρίζα μάραθου. Σβήνουμε με το κρασί μόλις γυαλίσουν τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις ντομάτες και την μουστάρδα. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό ψαριών, τα φιλέτα παγκάσιους, το μπουκέ γαρνί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και το νερό από τον κρόκο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το φαγητό και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Τέλος αν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε τα τελευταία 3 λεπτά μαγειρέματος.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν.