Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε παγωτό με πράσινο τσάι και μπισκότα βουτύρου.
Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 φακελάκια πράσινο τσάι
1 κ.σ φυστικοβούτυρο
½ φλ. Μπισκότα βουτύρου τριμμένα
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι και ζάχαρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και το γάλα στο μίγμα.
Τοποθετήστε τα 5 φακελάκια τσαγιού στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Θα πρέπει να δείτε το μείγμα να αλλάζει χρώμα από το τσάι σε ένα ελαφρύ καφετί χρώμα. Ανάλογα με το πόσο ισχυρή γεύση σας αρέσει το τσάι μπορείτε να αφήσετε τα φακελάκια ποιο πολλή ώρα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων το φυστικοβούτυρο και αφήστε για δευτερόλεπτα ώστε να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει. Προς το τέλος προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο φυστικοβούτυρο. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι.
Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό. Σερβίρετε σε μπόλ ή γυάλινο ποτήρι. Ρίξτε σπασμένα μπισκότα ή περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας.
Μερίδες 10
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Κατάψυξη 5 ώρες