Υλικά:
6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/3 κουταλάκι αλάτι
200 γρ. καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση Συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο μίξερ με δόσεις για να μην μας ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Μόλις ανακατευτεί το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια σιγά σιγά να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να κοκκινίσει η καρυδόπιτα.
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 6 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να βγει το γλυκό. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι κουταλιά κουταλιά πάνω στην ζεστή καρυδόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι από πάνω.