Συστατικά
1 1/2 κιλό κατσικάκι
αλάτι,πιπέρι
1 κουταλάκι μουστάρδα μαζί με 1ποτηράκι νερό
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
1/2 λιτρο νερό
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 φλυτζανάκι μικρό του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε καλά το κρέας μας. Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε και το αλείψουμε καλά -καλά με το μείγμα μουστάρδας νερού που έχουμε στο μικρό φλυτζανάκι του καφέ.Το κομμάτι που επιλέγουμε είναι είτε από το μπούτι ,είτε απο τα πλευρά η’ από όπου επιθυμούμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε το 1/2 λίτρο νερό, το κόκκνο κρασί καθώς και τα μισοφέγγαρα των κρεμμυδιών πάνω στο κρέας μας.Τοποθετούμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου μέσα στο σκεύος μαζί με το νερό και το κρασί. Έτσι όπως είναι το αφήνουμε στο ψυγείο ,σκεπασμένο με μία μεμβράνη διάφανη.Την επομένη μέρα όπως είναι το το τοποθετούμε ,κατα προτίμηση αν έχουμε ,σε πήλινο σκεύος .Βάζουμε πανω στο κατσικάκι τις ροδέλες της ντομάτας και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο που έχουμε σε ένα φλυτζανάκι μικρό του καφέ. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ,μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.Θερμοκρασία φούρνου στους 200 Βαθμούς Κελσίου. Καλή σας όρεξη!