Συστατικά
Ένα κιλό κρέας μοσχάρι(μαλακό/από το λεγόμενο ποντίκι)
Μανέστρα χωριάτικη η’ του εμπορίου 500γρ
Ένα μεγάλο κρεμμύδι,ένα καρότο
Δύο πιπεριές ,αν έχουμε κόκκινη φλωρίνης ,τότε μία κόκκινη και μία πράσινη
Δύο κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Μαϊντανό ψιλοκομμμένο, λίγο μαύρο πιπέρι
Αλάτι,για το βράσιμο του κρέατος και του κυρίως φαγητού
Λίγη ζαχαρίτσα για νοστιμιά όπως συνήθως
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινούμε βράζοντας το κρέας σε κατσαρόλα με νερό ,ίσα που να το σκεπάζει. .Όταν βράσει για 5΄το κρέας αλλάζουμε το νερό με ζεστό πάλι μέχρι να σκεπαστεί τουλάχιστον ως το ύψος της μισής κατσαρόλας μας. Το αφήνουμε να βράσει μαζί με 3 κουταλιές λάδι ,λίγο αλάτι και με το καπάκι της κατσαρόλας μας από πάνω κλειστό σε μέτρια φωτιά για μία ώρα. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μας .
Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμμύδι ψιλοκομμένο,μετά το κρέας ,το κριθαράκι μας,το καρότο ψιλοκομμένο στον ρεντέ και ανακατεύουμε για λίγο απαλά.Στην συνέχεια προσθέτουμε: τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια αλάτι,πιπέρι,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.Τα ψευτογυρίζουμε στην κατσαρόλα για 5΄λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος μαζί με τον ντοματοπολτό την λίγη ζαχαρίτσα και μια ντομάτα τριμμένη στο ρεντέ.
Αν έχουμε γάστρα πήλινη η’ άλλου είδους με καπάκι, τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα και με σκεπασμένη την γάστρα μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.Τα τελευταία 10′ λεπτα βγάζουμε το καπάκι,για να ψηθεί το φαγητό μας από πάνω και να ροδοκοκκινήσει.Θερμοκρασία ψησίματος 180 βαθμοί Κελσίου. Καλή Κυριακή και καλή σας όρεξη !