1705…. Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα.
1810…. Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλληνες με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καταλαμβάνουν τη Λευκάδα, που τελούσε υπό γαλλική κυριαρχία.
1834…. Αρχίζει η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.
1861…. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Αβραάμ Λίνκολν, απαγορεύει τις εμπορικές συναλλαγές με τις Νότιες Πολιτείες της Συνομοσπονδίας, που είχαν επαναστατήσει. Αρχή του αμερικανικού εμφυλίου.
1895…. Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί της πολιτικής.
1917…. Ο Βλαντιμίρ Λένιν επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη από την εξορία.
1919…. Ο Μαχάτμα Γκάντι κηρύσσει την 16η Απριλίου ημέρα προσευχής και νηστείας στη μνήμη των Ινδών διαδηλωτών, που σκοτώθηκαν από τους Βρετανούς, στη σφαγή του Αμριτσάρ. Με αυτήν την κίνηση, ο Γκάντι, εμμέσως πλην σαφώς εκφράζει την αντίδραση του στην κυβέρνηση της Βρετανίας.
1945…. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα αμερικανικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Νυρεμβέργη.
1964…. Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
1970…. Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει την κυβέρνηση της χούντας γιατί παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
2001…. Στην Ελλάδα, θεσμοθετείται το δικαίωμα στην εξέταση του DNA, γεγονός, που επιτρέπει στους ήδη καταδικασθέντες να προχωρούν στην εξέταση για να πετύχουν αναθεώρηση των ποινών τους και ενδεχόμενη αθώωση.
2002…. Ο ΠΑΟ εγκαινιάζει στην Παιανία το πρώτο μουσείο ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας.
Σαν σήμερα το 1844 γεννήθηκε ο γάλλος συγγραφέας, Ανατόλ Φρανς, το 1889 ο άγγλος ηθοποιός, που άφησε εποχή ως Σαρλό, Τσάρλι Τσάπλιν και το 1921 ο βρετανός ηθοποιός, Πίτερ Ουστίνοφ. Την ίδια μέρα το 1828 πέθανε ο ισπανός ζωγράφος, Φρανσίσκο Γκόγια, το 1991ο Ντέιβιντ Λιν, βρετανός σκηνοθέτης που διακρίθηκε για τις επικές ταινίες του (Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι”, “Λόρενς της Αραβίας”, “Πέρασμα στην Ινδία”) και το 1996 ο εφοπλιστής, Σταύρος Νιάρχος.
{youtube}XiahnEtJVzc{/youtube}