ΤΕΕΣ – Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄ ανήμερα της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και ημέρα μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου με το παλαιό, στις 14 Ιανουαρίου, προέστη των πανηγυρικών εορταστικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου, πλαισιούμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τον μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, τους αρχιεπισκόπους Γεράσων Θεοφάνη, Κωνσταντίνης Αρίσταρχο και Λύδδης Δημήτριο.
Περί τα μεσάνυχτα οι μονάζοντες και οι ιερείς της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας με πανηγυρική πομπή κατευθύνθηκαν από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο Καθολικό του Ιερού Ναού του Παναγίου Τάφου, όπου άρχισε η αγρυπνία.
Μετά το πέρας της αγρυπνίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συλλειτουργησάντων των ιεραρχών και κληρικών της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Μυσταγωγίας τελέσθηκε λιτανεία.
Στη συνέχεια στο γραφείο του Γέροντα σκευοφύλακα του Ιερού Ναού του Παναγίου Τάφου αρχιεπισκόπου Ιεραπόλως Ισιδώρου ο Πατριάρχης Θεόφιλος έκοψε τη βασιλόπιτα και τη διένειμε στον λαό, ευχόμενος στον καθένα μια ευλογημένη νέα χρονιά το 2024.
Εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ στις ιερές ακολουθίες της Πρωτοχρονιάς συμμετείχε ο επικεφαλής της αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέεφ και ο κληρικός της διάκονος Μακάριος Πετουχόφ, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.