Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα “Αυγή”.
Συγκεκριμένα, το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% κρίνει ως καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Αντίστοιχα, το 80% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης, ενώ το 45% εκτιμά ότι καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σχετικά με τον καταλληλότετο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 42%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 23%.
Τέλος, το 51% εκτιμά ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.