Το απόγευμα της Τετάρτης, της 25ης Μαρτίου , έλαβε χώρα η σχολική εορτή προς τιμήν της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επί του λόφου της Αγίας Σιών.
Την εορτήν ταύτην ετίμησαν διά της παρουσίας αυτών η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Γέροντος Σκευοφύλακος του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, μέλη της ελληνικής Παροικίας Ιεροσολύμων, Αγιοταφίται Πατέρες και μονάζουσαι του Πατριαρχείου.
Η τελετή αύτη περιέλαβε τον Πανηγυρικόν της ημέρας (αναρτηθησόμενον προσεχώς) υπό του Σχολάρχου οσιολογιωτάτου Μοναχού π. Νικολάου Ζέρβη, απαγγελίας ποιημάτων υπό των μαθητών, θεατρικόν έργον και πατριωτικά άσματα, ως εμφαίνεται εις το αναρτώμενον ενταύθα πρόγραμμα.
Τόσον εις τον Πανηγυρικόν της ημέρας, όσον και εις τα απαγγελθέντα ποιήματα και ψαλέντα άσματα, υπό των μαθητών της Σχολής, τη Διευθύνσει του οσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου, Πρωτοψάλτου, του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως επαρουσιάσθησαν τα δεινά του Έθνους ημών, διώξεις, δηώσεις, εκτοπίσεις, στερήσεις της θρησκευτικής και πάσης άλλης ελευθερίας, παιδομάζωμα, αποκεφαλισμοί, ανασκολοπισμοί, δημεύσεις περιουσίας, στέρησις της Παιδείας και άλλα ανήκουστα δεινά, η αντοχή του Έθνους ημών χάρις εις την Εκκλησίαν, τους Διδασκάλους του Γένους και το Κρυφό Σχολειό και η αναίρεσις των δεινών τούτων διά της ενάρξεως της Επαναστάσεως εναντίον του απηνούς τυράννου υπό των Πατέρων του Έθνους ημών, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Κολοκοτρώνη, Καραισκάκη, Παπαφλέσσα, Κανάρη, Μπουμπουλίνας, Μακρυγιάννη, Σουλιωτών, Μεσολογγιτών και άλλων επωνύμων και ανωνύμων αγωνιστών, εκδαπανησάντων περιουσίας, έτι δε και την ζωήν αυτών θυσιασάντων διά την ελευθερίαν του Γένους των Ελλήνων, μετά 8ετή αδυσώπητον αγώνα, διά του οποίου τη βοηθεία του Θεού κατεκτήθη η ελευθερία και επετεύχθη η ίδρυσις του νέου Ελληνικού Κράτους το έτος 1832.
Διά της καλώς ωργανωμένης τελετής ταύτης υπό των καθηγητών της Σχολής και διά της επιμελείας και αποδόσεως των μαθητών, οι μετασχόντες εις αυτήν έζησαν στιγμάς συγκινήσεως και αισθήματα ευγνωμοσύνης κατέκλυσαν την ψυχήν αυτών προς τον Δωρητήν της ελευθερίας Θεόν και τους αγωνιστάς του Έθνους ημών υπέρ αυτής.
Προ του τέλους της τελετής, τόσον ο Μακαριώτατος, όσον και ο Γενικός Πρόξενος εξέφρασαν την ευαρέσκειαν και τας ευχαριστίας αυτών προς τον Σχολάρχην, τους Καθηγητάς και τους μαθητάς διά την επιτυχίαν αυτής.