Στην αραβόφωνη Κοινότητα του Ρενέ λειτούργησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος που έγινε δεκτός από τους κατοίκους και τους πιστούς.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:
Την Κυριακήν, 25ην Σεπτεμβρίου/ 8ην Οκτωβρίου 2017, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξε της θ. Λειτουργίας εις τον ιερόν Ναόν της Ελληνορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος του Ρένε.
Η κώμη Ρένε ευρίσκεται εις μικράν απόστασιν από της Ναζαρέτ, εις αυτήν δε ευρίσκετο ανέκαθεν Ελληνορθόδοξος Αραβόφωνος Κοινότης, αριθμούσα περί τα χίλια διακόσια μέλη.
[irp posts=”375899″ name=”Η εορτή της Αγίας Θέκλας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)”]
Μετά του Μακαριωτάτου συνελειτούργησαν εις την θ. Λειτουγίαν ταύτην ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Δραγουμανεύων Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος, ο πρώην Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θαβώρ Αρχιμανδρίτης Ιλαρίων, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιβεριάδος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος, ο αδελφός του Μητροπολίτου Ναζαρέτ Πρεσβύτερος π. Τηλέμαχος, ο Προιστάμενος της ενορίας ταύτης Πρεσβύτερος π. Συμεών, ο Πρεσβύτερος π. Λάζαρος και ο διάκονος π. Αναστάσιος και έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτης π. Αριστόβουλος ελληνιστί, αραβιστί και ρωσσιστί μετά της χορωδίας, την οποίαν έχει προετοιμάσει εις Ναζαρέτ και μετέσχε εν ευλαβεία πολύς Ορθόδοξος λαός.