ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025, Κυριακή της Απόκρεω, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή του, που βρίσκεται στην τελευταία Στάση της Οδού του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά, κοντά στον Ναό της Αναστάσεως.
Για τον εορτασμό τελέστηκε στον ομώνυμο Ναό της Ιεράς Μονής στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων ο Εσπερινός το απόγευμα της παραμονής και η Θεία Λειτουργία το πρωί της εορτής, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους.
Συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες Χριστόδουλος και Κλαύδιος, ο εορτάζων Αραβόφωνος Πρεσβύτερος Φάραχ, ο π. Νεκτάριος, ο Αρχιδιάκονος Μάρκος και άλλοι κληρικοί. Τους ύμνους απέδωσε ο Ιεροδιάκονος Δοσίθεος μαζί με τους μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών, μοναχών, μοναζουσών και ντόπιων προσκυνητών, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσήλθε για προσκύνηση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από Πατέρες Αγιοταφίτες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Κάλλιστος, υποδέχθηκε και παρέθεσε δεξίωση στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία στο ηγου-μενείο, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι φιλοξενήθηκαν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.