Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου , Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου εις τους Αγιοταφίτας ιερομονάχους Λεόντιον, ηγούμενο της Κοινότητος Ραφιδίων, Παΐσιον, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού, Μακάριον, ηγούμενο της Μονής Αγίου Νικοδήμου-Φακής, και Θαδδαίον, διακονητή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.
Επιδίδων το οφφίκιον τούτο εις τους εν λόγω Αγιοταφίτας ο Μακαριώτατος, είπε ότι εν όψει και της εορτής των Ονομαστηρίων Αυτού, θεωρεί δίκαιον και πρέπον να αποδώση την προαγωγήν ταύτην εις αυτούς, καθ’ ότι ούτοι κατά την διάρκειαν των ετών της διακονίας αυτών επέδειξαν ταπείνωσιν, υπομονήν, υπακοήν και καρποφορίαν διακονίας και συνέστησεν αυτοίς να φέρουν και να τιμούν τον Τίμιον Σταυρόν ως το καύχημα των Χριστιανών και το όπλον αυτών κατά πάσης εναντίας δυνάμεως.
Οι προβιβασθέντες αδελφοί ηυχαρίσησαν τον Μακαριώτατον διά την εκλεκτήν αυτήν διάκρισιν και υπεσχέθησαν από της θέσεως αυτής να διακονούν Χριστόν, Εκκλησίαν και τα Πανάγια Προσκυνήματα.