Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, 500 νέοι Πόντιοι από κάθε γωνιά του κόσμου, θα συμμετάσχουν στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.
Την 2η Συνδιάσκεψη θα ευλογήσει και θα χαιρετήσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τον οποίο συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, στην Κωνσταντινούπολη και πήραν την πατριαρχική ευχή.
Ο Πατριάρχης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ
της Α . Θ . Π . του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
κ . κ . Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Υ
εις την ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ
Κυριακή, 04.10.2015
07:45: – Πατριαρχική Χοροστασία εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.
10:30: – Επίσκεψις εις το Επισκοπείον – Πρωινόν.
11:45: – Αναχώρησις διά τον Ιερόν Ναόν Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
12:00: – Τελετή Θυρανοιξίων Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εν Ηρακλείω Λαγκαδά.
12:45: – Αναχώρησις και μετάβασις εις Λητήν.
13:00: – Εγκαίνια Αιθούσης Πολλαπλών Εκδηλώσεων Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου – Λητής.
13:30: – Τελετή Καθαγιασμού και ευλογίας ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής – Λητής, Επισκοπείου και άλσους.
14:00: – Γεύμα εις τον περιβάλλοντα χώρον του ιερού άλσους.