Στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής συμμετέχει ο Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος.
Ο Σεβασμιώτατος πήρε μέρος στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 18 του μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Σάμου: «Δυνάμει της υπ’ αριθμ. Υ519/30 Οκτωβρίου 2014 Αποφάσεως του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ.κ. Αντωνίου Σαμαρά, που δημοσιεύθηκε στο υπ’αριθμ. 670/31 Οκτωβρίου 2014 ΦΕΚ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος, ορίσθηκε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, με πενταετή θητεία.
Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικώς συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη είτε με δική της πρωτοβουλία, είτε εφόσον της ζητηθεί προς οποιοδήποτε όργανον της Πολιτείας. Συνεργάζεται επίσης με αρμόδιους φορείς σε διεθνές επίπεδο μεριμνώντας για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στον προβληματισμόν και στη λήψη αποφάσεων στα διεθνή fora και εξασφαλίζει, επίσης, με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατάλληλη ενημέρωση για τις εξελίξεις, που αφορούν στο αντικείμενο της βιοηθικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στη πρώτη Συνεδρία της 18ης Νοεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία Του, εν συνεχεία τόνισε ότι επί των θεμάτων Βιοηθικής θα εκφράζει τις θεολογικές απόψεις και εγκεκριμένες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα στηρίζει τις σωτήριες θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος».