ΒΟΥΛΗ: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια.
«Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής» υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.
«Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα «με όσους θέλουν να επιβάλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας».
Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σε κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και δήλωσε ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστηρίου της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.
Η Βουλή έκανε επίσης δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του δήμου Αθηναίων το 2003.
Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης.
Όπως επισήμανε, η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα, πρόσθεσε, πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.