Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Έλληνα λογοτέχνη, Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ». Τα θέματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ήταν βατά.
Ζητήθηκαν να απαντηθούν ορισμένες απλές ερωτήσεις επεξεργασίας του κειμένου που συνδέονται άμεσα με την ύλη των εξετάσεων. Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν επελέγη ερώτηση τύπου Σωστό – Λάθος στη Β1, αλλά ερώτηση ανάπτυξης.
Το θέμα της Έκθεσης ήταν απλό και κλασικό. Αφορούσε στη σχέση εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον με έμφαση στις συγκρούσεις και στο πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
[irp posts=”352453″ name=”Πανελλήνιες 2017: Τι έδειξε έρευνα για το εντατικό διάβασμα το προηγούμενο βράδυ”]
Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017 των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.