Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στην Δημητσάνα.
Σύμφωνα με το Τελετουργικό, ο Τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης θα υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο στην Είσοδο της Δημητσάνας στις 12:30π.μ.
Ύστερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία της Πόλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας θα εκφωνήσει Προσφώνηση. Εν πομπή, οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Κυριακής όπου θα λάβει Χώρα την Τελετή της Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η Στρατιωτική Φιλαρμονική και Άγημα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου θα αποδώσουν τιμές. Στην Πομπή θα συμμετάσχουν επίσης Σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων και Αντιπροσωπείες Συλλόγων του Δήμου Γορτυνίας με Παραδοσιακές Φορεσιές.
Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η Πομπή θα κλείσουν προσωρινά τις ώρες 10:00 – 16:00 ενώ, θα Απαγορευθούν επί αυτών η Στάση και η Στάθμευση.
Ο Δήμος Γορτυνίας ζητά την κατανόηση των Δημοτών και των Επισκεπτών, Διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι η μικρότερη δυνατή.
“Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης προσκαλεί τους Δημότες να παραστούν στο χαρμόσυνο γεγονός και να συγχαρούν το νέο Μητροπολίτη, στο ξεκίνημα της Ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως”, αναφέρει η σχετική Πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας.