ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο Twitter, απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του σχολίασε την συνέντευξη του άλλοτε κυβερνητικού εταίρου στην κυβέρνηση του 2015-2019 στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος στο εστιατόριο «The Restaurant by Pierre Balthazar» με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Κατά δήλωσή του όπως είπε στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στις 25 Ιουνίου 2015 δηλαδή την ημέρα του κρίσιμου Eurogroup μετά το ελληνικό δημοψήφισμα.
Όπως γράφει ο κ. Καμμένος «επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα ….».
Δείτε την ανάρτησή του:
25/6/2015 hotel the hotel Bruxelles επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα …. pic.twitter.com/xpKJppNmpk
— Panos Kammenos (@PanosKammenos) July 6, 2023
Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, ως «αενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος, που έδωσε συνέντευξη για τα όσα έγιναν το 2015.
«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους.
«Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης», προσθέτει στην ανακοίνωση.
Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για το 2015 και τις Πρέσπες
Υπενθυμίζεται πως την κυβερνητική «συμβίωση» με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιέγραψε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς έζησε ο ίδιος τις δραματικές στιγμές της τετραετίας όπως τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο ίδιος έχει επιλέξει να παραμείνει τρία χρόνια εκτός πολιτικών συζητήσεων και ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, θυμήθηκε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015, όταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Πώς έκλεισε η συμφωνία στην 17ωρη διαπραγμάτευση
Μιλώντας για την ημέρα της περιβόητης 17ωρης διαπραγμάτευσης, μία εβδομάδα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε.
«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.
Ο κ. Καμμένος περιέγραψε πως στις Βρυξέλλες ο ίδιος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, πριν την σύνοδο του Eurogroup στον 24ο όροφο ενός ξενοδοχείου. Εκεί άκουσε τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για έξοδο από το ευρώ και στην συνέχεια ο ίδιος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεφώνημα στις ΗΠΑ. Όπως είπε ο ίδιος τηλεφώνησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομόλογό του των ΗΠΑ κυρία Νούλαντ προκειμένου να μεσολαβήσει ο Λευκός Οίκος στη διαπραγμάτευση και στις 6 το πρωί η συμφωνία έκλεισε.
Το ίδιο βράδυ, ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τον κ. Καμμένο είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Γιατί δεν μίλησε επί τρία χρόνια
Αναφορικά με την απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, είπε πως από το 2019 η κατάσταση πολιτικά δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, αφού από την μία είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε μία έντιμη συμφωνία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από την άλλη τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν κατά τον ίδιο, ο πολιτικός του πατέρας τον οποίον συμβουλευόταν συχνά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά πως η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».
Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε πως είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πως όσο οι ΑΝΕΛ ήταν στην κυβέρνηση δεν θα ετίθετο ζήτημα συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για αλλαγή ονόματος. Μάλιστα μίλησε και για άλλο σχέδιο το οποίο είχε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα συμφωνούσε σε επέκταση της βάσης των ΗΠΑ στο Κόσοβο με αντάλλαγμα να μην τεθεί θέμα ονόματος.
Όπως συνέχισε, «ένα βράδυ στην χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση», είπε.
pronews.gr