O Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος εξηγεί πως η παρουσία του κορωνοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητα και στην Σιγκαπούρη και πως ο φόβος και η ανησυχία είναι διάχυτα συναισθήματα σε όλους.
Σε ένα βίντεο ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος εξηγεί πως η παρουσία του κορωνοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητα και στην Σιγκαπούρη και πως ο φόβος και η ανησυχία είναι διάχυτα συναισθήματα σε όλους.
Όπως αναφέρει ο ίδιος «μαθαίνουμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα που έχουμε στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων που είναι ο φόβος και ο πανικός και που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς τις τελευταίες βδομάδες» προσθέτοντας πως «μια δύσκολη κατάσταση σαν αυτή δεν ξεπερνιέται εύκολα και το λέω έχοντας βιώσει την άσχημη εμπειρία με το SARS το 2003 που ήμουν στην Ασία αλλά και αργότερα με την νόσο των πτηνών που έπληξε πολλές περιοχές της Κίνας αλλά και της νοτιοανατολικής Ασίας».
[irp posts=”547504″ name=”Κορονοϊός : Τα συμπτώματα – Γιατί κινδυνεύουν λιγότερο οι γυναίκες”]
Ο Μητροπολίτης επισημαίνει πως «Κανένας δεν θέλει να βρίσκεται στην δύσκολη θέση του πόνου. Η καθημερινότητα μας εδώ έχει αλλάξει ακόμα και στην Σιγκαπούρη. Πολλές χώρες της Ασίας έχουν κλείσει τα σύνορα με την Κίνα για προστασία και όσοι έρχονται από εκεί ή θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Επικρατεί φόβος και ανησυχία στα εστιατόρια. Το θέμα δεν είναι μόνο υγείας αλλά και οικονομικό καθώς έχει επίπτωση σε αυτόν .Η κινέζικη πρωτοχρονιά είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός και το κορυφαίο γεγονός για την Ασία και κυρίως την νοτιοανατολική Ασία. Η διακοπή των πτήσεων από την Κίνα έφερε μεγάλη δυστυχία στα ξενοδοχεία που η πληρότητα αυτές τις μέρες δεν ξεπέρασε το 20% ενώ επιχειρήσεις απολύουν κόσμο επειδή δεν έχουν δουλειά. Εν ολίγοις όλο αυτό έφερε πανικό με εστιατόρια να κλείνουν για λόγους ασφαλείας, πολλά σουπερμάρκετ να αδειάζουν προληπτικά γιατί ο κόσμος φοβήθηκε και ήθελε να μαζέψει φαγητό γιατί δεν ήξερε αν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα ή όχι ενώ θερμόμετρα, μάσκες, και αντισηπτικά για τα χέρι εξαφανίστηκαν από παντού. Τεράστιες ουρές για να μπορέσεις να πάρεις μια μάσκα που πλέον θεωρείται πολυτέλεια. Μάλιστα, οι μάσκες είναι μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται πολλές φορές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρόβια όχι μεταξύ ανθρώπων αλλά μέσω των μασκών αυτών.»
«Ξέρουμε ότι αυτό θα περάσει και ελπίζουμε να περάσει με το λιγότερο δυνατό κόστος» ολοκληρώνει.
Παράλληλα, στο τέλος ο ίδιος παρουσιάζει σκληρές σκηνές σχετικά με την ανοιχτή αγορά των ζώων στην Ουχάν της Κίνας θέλοντας να εξηγήσει πως μεταδίδονται ασθένειες από ζώα προς τους ανθρώπους αν δεν υπάρχουν κάποια μέτρα προστασίας.