Ο παππούς και η γιαγιά παίρνουν τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ τους !! ΑΜΚΑ 1, 3, 5, 7, 9- ΟΓΑ, EFKA (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (www.oaee.gr)- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 – Ημερομηνίες πληρωμής! Τα εγγόνια περιμένουν το χαρτζιλίκι του καλοκαιριού 2022 ….!!!
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ NEWS : Την Τρίτη 26 Ιουλίου ξεκίνησε από τον ΕΦΚΑ η πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2022!!!
Αναλυτικά, οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Αυγούστου είναι οι εξής:
-
- – Στις 26 Ιουλίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), ΟΓΑ (www.oga.gr), ΝΑΤ (www.nat.gr), ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
- – Στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
- – Στις 28 Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.
Όπως είναι γνωστό, οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας (25/7).
Ορια ηλικίας στο δημόσιο: Για ποιους θα καταργηθεί η σύνταξη πριν τα 62
Σε δύο ταχύτητες θα «τρέξει» η συνταξιοδότηση των υποψηφίων συνταξιούχων του δημοσίου, των οποίων η σύνταξη έχει «παγώσει» στο ΓΛΚ μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να βγουν με μειωμένη σύνταξη πριν από την ηλικία των 62 ετών, αναφέρει η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ .
Η ρύθμιση που βρίσκεται στα σκαριά (δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις), σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίζει τους υποψήφιους συνταξιούχους σε δύο κατηγορίες:
Α) Σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν φέτος από την υπηρεσία τους, πριν από το 62ο έτος ηλικίας, με μειωμένη σύνταξη. Προϋπόθεση είναι να έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση ή να πρόκειται να το πράξουν εντός της χρονιάς, αλλά και να έχουν συμπληρώσει 25αετία έως το 2010.
Β) Σε εκείνους που χάνουν το δικαίωμα της πρόωρης αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη, καθώς έως το τέλος της χρονιάς δε συμπληρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δηλαδή, από το 2023 και εφεξής καταργείται αυτό το δικαίωμα.
Συνταξιούχοι που εργάζονται: Μειώνεται το πέναλτι – Κερδισμένοι και αναδρομικά
Αλλαγές που θα εισάγουν δικαιότερο σύστημα στο πέναλτι των εργαζόμενων συνταξιούχων, μειώνοντας την παρακράτηση της σύνταξης θα προωθήσει με ρύθμιση το υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι με το νόμο Βρούτση μειώθηκε η ποινή από 60% σε 30% οριζόντια για όλους, ανεξάρτητα από τις ημέρες απασχόλησης. Δηλαδή, ακόμα και να εργαστεί μία ημέρα το μήνα ο συνταξιούχος θα πληρώσει «πέναλτι», με το ένα τρίτο της σύνταξης.
Με τις αλλαγές που προωθούνται, θα εισαχθεί αναλογικότερο σύστημα με βάση τις ημέρες απασχόλησης. Δηλαδή, συνταξιούχος με 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη και 200 επικουρική, χάνει το 30% του συνόλου των αποδοχών του, ήτοι 360 ευρώ ακόμα και αν δουλεύει τις μισές ημέρες του μήνα.
Με αναλογία 15%, εφόσον δουλεύει 15 ημέρες θα έχει απώλεια 180 ευρώ, δηλαδή, τα μισά.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
Ευκαιρία για συνταξιοδότηση έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, που θα μπορούν εφεξής να κάνουν χρήση της προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, με ηλεκτρονική υποβολή αίτησης. Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς, δικαστικούς επιμελητές) και αγρότες, αναφέρει το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ .
Όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του Φορέα, η προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης, αναφέρεται στην περίοδο από την 1.1.2017 και μετά.
Με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν και την ασφαλιστική κατηγορία, βάσει της οποίας θα προκύπτει το ασφάλιστρό τους, για την περίοδο από την 1.1.2020 και μετά, όπως ορίζει ο σχετικός «νόμος Βρούτση» (ν.4670/20 άρ. 33). Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία φέρει την κωδική ονομασία «Προαιρετική Συνέχιση της Ασφάλισης Μη Μισθωτών» και έχει ήδη τεθεί σε παραγωγική λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα διευκολυνθούν όσοι μη μισθωτοί βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης για να καλύψουν και αυτή την προϋπόθεση. Θα έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν, με την προαιρετική ασφάλισή τους.
Συντάξεις Αυγούστου 2022: Τι κερδίζουν οι συνταξιούχοι από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης
Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα φέρει άμεσες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους οι οποίες θα φανούν αυτόματα στις μηνιαίες αποδοχές του Ιανουαρίου καθώς η εισφορά αλληλεγγύης παρακρατείται κάθε μήνα από μισθούς και συντάξεις παράλληλα με τον φόρο εισοδήματος.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, σε όσους φορολογούμενους αποκτούν συνολικό ετήσιο εισόδημα (άθροισμα φορολογούμενων και απαλλασσόμενων εισοδημάτων από διάφορες πηγές) μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η εισφορά επιβάλλεται σε όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ.
Επίσης, επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των εισοδημάτων του υπόχρεου ή στο τεκμαρτό, εάν αυτό είναι μεγαλύτερο.
Αναλυτικότερα, το κέρδος μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα είναι:
- για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ δηλαδή για καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.083 ευρώ το ετήσιο όφελος θα είναι 22 ευρώ το χρόνο η 1,83 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 14.000 ευρώ η μηνιαίες αποδοχές 1.116 ευρώ το όφελος σε ετήσια βάση είναι 44 ευρώ η 3,67 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 15.000 ευρώ ή 1.250 ευρώ το μήνα το όφελος είναι 66 ευρώ το χρόνο η 5,5 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 16.000 ευρώ η 1.333 ευρώ το μήνα η ελάφρυνση ανέρχεται σε 88 ευρώ το χρόνο η 7,33 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 17.000 ευρώ η 1.466 ευρώ το μήνα το όφελος είναι 110 ευρώ το χρόνο η 9,1 ευρώ το μήνα
για εισόδημα 18.000 ευρώ ή 1.500 ευρώ το μήνα το ετήσιο κέρδος είναι 132 ευρώ η 11 ευρώ το μήνα - για εισόδημα 19.000 ευρώ η 1.583 ευρώ το μήνα το όφελος ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 154 ευρώ και σε μηναία σε 12,8 ευρώ
- για εισόδημα 20.000 ευρώ ή αποδοχές 1.666 ευρώ το όφελος είναι 176 ευρώ το χρόνο η 14,6 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 25.000 ευρώ το χρόνο ή 2.083 ευρώ το μήνα το ετήσιο όφελος είναι 426 ευρώ η 35,5 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 27.000 ευρώ ή 2.250 ευρώ το μήνα η καθαρή ετήσια αύξηση διαμορφώνεται σε 526 ευρώ η σε 43,8 ευρώ το μήνα
- για εισόδημα 30.000 ευρώ ή καθαρές μηνιαίες αποδοχές 2.500 ευρώ το ετήσιο κέρδος είναι 676 ευρώ η 56,3 ευρώ
Συντάξεις – Παράλληλη ασφάλιση: Ποιοι θα έχουν αναδρομικά έως και 40.536 ευρώ από την προσαύξηση
Συνταξιούχοι με 25ετία στην παράλληλη ασφάλιση και με υψηλές συντάξιμες αποδοχές θα έχουν αναδρομικά έως και 40.536 ευρώ από την προσαύξηση σύνταξης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είναι δεκάδες χιλιάδες όσοι αποχώρησαν από τις 13/5/2016 και μετά και πήραν μόνο τη βασική σύνταξη χωρίς προσαύξηση.
Επίσης, είναι πολλοί όσοι αποχώρησαν με το νόμο Κατρούγκαλου και αντί προσαύξησης πήραν από τον ΕΦΚΑ δύο ανταποδοτικές συντάξεις, η κάθε μία υπολογισμένη με τους συντελεστές αναπλήρωσης βάσει των ετών ασφάλισης.
Η επιλογή αυτή υπάρχει στο νόμο αλλά συμφέρει περισσότερο τα διπλά χρόνια να υπολογιστούν ως προσαύξηση σύνταξης, παρά ως δεύτερη ανταποδοτική. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και όσοι συνταξιούχοι αποχώρησαν από 13/5/2016 και μετά με παράλληλη ασφάλιση και πήραν δύο ανταποδοτικές συντάξεις να ζητήσουν επανυπολογισμό για τη μικρότερη σύνταξη, ώστε να δοθεί ως προσαύξηση, γιατί έτσι θα πάρουν περισσότερα.
Τι ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Οι ασφαλισμένοι όσον αφορά την εξαγορά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σήμερα και να πληρώσουν όποτε θέλουν πριν η μετά τη συνταξιοδότηση.
To κόστος της εξαγοράς εξισώθηκε στο 20% από 1/1/2020 και για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν το προνόμιο τα προηγούμενα χρόνια να εξαγοράζουν πλασματικά φθηνότερα.
Ωστόσο, το προνόμιο της φθηνότερης εξαγοράς παραμένει για τους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση τα προηγούμενα έτη, καθώς αυτοί έχουν κατοχυρώσει την εξαγορά με κόστος που ίσχυε την χρονιά υποβολής της αίτησης.
Τα πλασματικά έτη είναι ιδιαίτερα χρήσιμα έως απαραίτητα για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι επιθυμούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε ηλικίες από 55 μέχρι και 62 με τις διάφορες διατάξεις περί 35ετίας, 25ετίας και 37ετίας στο Δημόσιο.
Επίσης, σημαντικό όφελος θα έχουν από την εξαγορά και όσοι συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, καθώς όσο μεγαλύτερο ασφαλιστικό βίο έχει ο υπάλληλος τόσο μεγαλύτερη αύξηση θα λάβει στην προσδοκώμενη σύνταξή του.
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα: Η αναγνώριση πλασματικών ετών είναι χρήσιμη και γι’ αυτήν την κατηγορία, ιδίως στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος χρειάζεται να προσθέσει 3-4 πλασματικά έτη και να πιάσει το όριο των 40 ετών ασφάλισης για να βγει στη σύνταξη στα 62.
Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι εν λόγω ασφαλισμένοι που θα υποβάλλουν σήμερα αίτηση για εξαγορά πλασματικών ετών θα λάβουν σε 6 μήνες πράξη καταλογισμού οφειλής που θα τους καλεί να πληρώσουν εφάπαξ η σε δόσεις το συνολικό ποσό για την εξαγορά, αναφέρι η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Περίπου 55.000 στην… ουρά
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΦΚΑ, το ακριβές πλήθος των συνταξιούχων που θα δουν προσαυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.
Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλιση, οι εν αναμονή δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 55.000.
Πρόκειται για ασφαλισμένους που πλήρωναν εισφορές σε δύο ταμεία και στο μεταξύ οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν λάβει την πρώτη σύνταξή τους από τον Μάιο του 2016 και έπειτα.
Η αναμονή για τους παράλληλα ασφαλισμένους, που περιμένουν την προσαύξηση στην σύνταξη τους λόγω της δεύτερης απασχόλησης, σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει πλέον ακόμη και τους 72 μήνες (έξι έτη). Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο αναδρομικών που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια και το οποίο υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.
Συντάξεις: Live chat
Τα 6 “μυστικά” για έξοδο με μειωμένη σύνταξη
H εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρει τα 6 “μυστικά” για έξοδο με μειωμένη σύνταξη τα οποία είναι τα εξής:
1.Ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) προβλέπει στις περιπτώσεις των μειωμένων συντάξεων, η μείωση να επιβάλλεται μόνο στο ποσό της εθνικής σύνταξης (π.χ. 384 ευρώ – 30% = 268,8 ευρώ) και όχι στην ανταποδοτική, η οποία καταβάλλεται πλήρης σε κάθε περίπτωση και μάλιστα με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.
2.Με βάση τα ισχύοντα το πέναλτι πρόωρης συνταξιοδότησης με μειωμένες αποδοχές κυμαίνεται στο 6% για κάθε χρόνο πρόωρης εξόδου άρα έως 30% εάν κάποιος συνταξιοδοτηθεί το 62ο έτος της ηλικίας (αντί του 67ου), αλλά αυτή η μείωση περιορίζεται μόνο στο ποσό της εθνικής σύνταξης των 345 ευρώ για 15ετή περίοδο ασφάλισης έως 384 για 20ετή ασφάλιση (δηλαδή η περικοπή ξεκινά από 21 ευρώ ανά έτος). Κατ’ αυτόν τον τρόπο η μείωση «περιορίζεται» στα 115 ευρώ τον μήνα.
3.Στις μειωμένες συντάξεις λόγω γήρατος, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά ένα διακοσιοστό (1/200) για κάθε μήνα που υπολείπεται από τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου έτους ηλικίας για πλήρη σύνταξη γήρατος.
Για παράδειγμα, εάν ζητήσετε στα 62 σας έτη τη σύνταξη που θα παίρνατε πλήρη στα 67, θα λάβετε το ποσό της εθνικής σύνταξης (που θα χορηγούνταν στην περίπτωσή σας) μειωμένο κατά 30% (60 μήνες/200).
Το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης δεν μειώνεται.
4.Μειωμένη σύνταξη λαμβάνουν:
Όσοι έχουν κλείσει το 62ο έτος και έχουν 4.500 ένσημα (3.600 πραγματικά και τουλάχιστον 900 πλασματικά). Ταυτόχρονα την τελευταία 5ετία (57ο – 61ο) έχουν τουλάχιστο 100 ένσημα κάθε χρόνο (750 ένσημα για ασφαλισμένους μετά την 31/12/1992 καθώς και οι ασφαλισμένοι των ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.). Πρόκειται για μείωση ύψους 115 ευρώ τον μήνα.
Όσοι έχουν βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και βγαίνουν στο 60ό (αντί το 62ο) έτος. Ως προϋπόθεση τίθεται η συμπλήρωση 7.500 ΒΑΕ ενσήμων, εκ των οποίων τα 1.000 τα τελευταία 17 χρόνια. Εδώ η μείωση είναι 46 ευρώ τον μήνα.
Οι μητέρες που είχαν ανήλικο την περίοδο 2010-12 και τουλάχιστον 5.500 ένσημα. Με ανήλικο και 5.500 το 2010 λάμβαναν μειωμένη στο 50ό έτος και πλέον το έτος που προκύπτει (ορίστηκε) κατά τη συμπλήρωση του 50ού έτους με βάση τις αυξήσεις των ηλικιακών ορίων που αποφασίστηκαν το 2015 (3ο Μνημόνιο).
Μειωμένη σύνταξη λαμβάνουν και οι ανάπηροι, όπου το πέναλτι είναι το πιο αυστηρό και φτάνει ακόμη και τα 182 ευρώ.
Όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας κάτω από 67% λαμβάνουν το 50% της εθνικής σύνταξης (345 ευρώ για 15ετία και 384 ευρώ για 20ετή ασφάλιση). Οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% λαμβάνουν το 75% της εθνικής σύνταξης. Ολόκληρη την εθνική σύνταξη λαμβάνουν όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%.
5.Σε περίπτωση πρόωρης και μειωμένης συνταξιοδότησης με 15ετία, το πέναλτι είναι 103,5 ευρώ την πενταετία. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και εάν εργαστεί κάποιος μέχρι το 67ο έτος, απλώς θα βελτιώσει ελάχιστα το κλάσμα της ανταποδοτικής σύνταξης, ενώ θα χάσει συντάξεις 60 μηνών και θα πληρώσει εισφορές αντίστοιχου διαστήματος κ.λπ.
6.Μια μειωμένη σύνταξη γήρατος δεν μπορεί ποτέ να μετατραπεί σε πλήρη.
Πρόωρη σύνταξη με “πέναλτι” 115 ευρώ – Έξι μυστικά για ταχύτερη έξοδο
Υπενθυμίζεται ότι το “πέναλτι” επιβάλλεται σε μηνιαία βάση στο ποσό της εθνικής σύνταξης και όχι της ανταποδοτικής, δηλαδή των εισφορών που κατέβαλε ο κάθε ασφαλισμένος. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση επιβάλλεται στα 345 ευρώ (εθνική σύνταξη για 15ετή ασφάλιση) ή στα 384 ευρώ (για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης).
Εξαιρείται έτσι το ανταποδοτικό κομμάτι, που ακόμη και στις περιπτώσεις με λίγα χρόνια ασφάλισης σε μέσα επίπεδα καλύπτει περί το 50% των συνολικών αποδοχών.
Συνεπώς το ανώτατο όριο μείωσης σύνταξης σε περίπτωση εξόδου με μειωμένη είναι 115,2 ευρώ, δηλαδή 30%. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η μείωση να ξεπεράσει το ποσό αυτό. Αυτό το γεγονός καθιστά αρκετά ελκυστική την επιλογή της μειωμένης καθώς η μείωση είναι μικρή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εξόδου πολύ νωρίτερα από τα 62 που είναι το γενικό όριο χορήγησης μειωμένης σύνταξη ή με 40 συνολικά έτη ασφάλισης για την πλήρη.
Ο παππούς και η γιαγιά σήμερα παίρνουν τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ τους !! ΑΜΚΑ 1, 3, 5, 7, 9- ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 – Μέχρι αύριο οι αιτήσεις!
Το πρόγραμμα επιδοτεί με 150 ευρώ 200.000 δικαιούχους που θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση, αποκλειστικά για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια.
Οι τελικοί επιλεγέντες θα κληθούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, στο κινητό τους, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους στο κατάλυμα που θα επιλέξουν.
- Από το Σάββατο (16/7) μπορούσαν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3.
- Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου.
- Από την Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59.
- Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.
- Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610.
- Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/.
Επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» (2021-2022 και 2022-2023) του Ο.Α.Ε.Δ. και της Δ.Υ.Π.Α. -ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής- καθώς και ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.