Σχολή Ευελπίδων: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απεκάλυψε την αθρόα εισαγωγή τους στις πρόσφατες εξετάσεις και ανεκοίνωσε διαδικασίες εξπρές για την απόδοση ιθαγενείας
ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ομιλίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πως η Ελλάς ισχυροποιήθηκε και πλέον εθωρακίσθησαν τα σύνορά της κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα. Μεγάλη πρόοδος, όταν είχε προηγηθεί ένας πρωθυπουργός που επανελάμβανε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως φιλοδοξεί να λύσει το δημογραφικό δια της εισδοχής μεταναστών, τώρα δε παραμονές εκλογών επαίρεται, διότι στην Σχολή Ευελπίδων εισάγονται νέοι «που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα. » Γόνοι μεταναστών. και διερωτώμεθα : Έχουν οι νέοι αυτοί τις ίδιες καταβολές, τις ίδιες εθνικές ευαισθησίες, τις ίδιες ανησυχίες, την ίδια ιστορική ενσυναίσθηση που έχει ένας γεννημένος Έλλην ;
το μήνυμα περί μεταναστών επέλεξε να δώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, όταν με το τέλος της προεκλογικής περιόδου του απήντησε στις ερωτήσεις 16 επωνύμων πολιτών σε συνέντευξη που οργάνωσε το περιοδικό Athens Voice. Δύο από αυτές αφορούσαν στο προσφυγικό και την ενσωμάτωση των μεταναστών. η απάντησις που έδωσε στην ερώτηση «ποια η θέση σας σχετικά με τα παιδιά μεταναστών, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά, και το δικαίωμά τους στην ελληνική ιθαγένεια ; » προεκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, γιατί μεταξύ άλλων ενέπλεξε τις Ένοπλες Δυνάμεις. για να δικαιολογήσει ότι η Κυβέρνησίς του έκανε «θαύματα» προκειμένου να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, έφερε σαν παράδειγμα τους πίνακες κατατάξεως της Σχολής Ευελπίδων. «θα βρει κανείς εκεί πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους. Μεγάλωσαν εδώ, πολιτογραφήθηκαν εδώ και πλέον φορούν το εθνόσημο. »
δεν είναι τόσο απλό όσο θέλει να το παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε όμως τόσο πρόσφορο θέμα για να το εντάξει στην προεκλογική εκστρατεία του. Γιατί άραγε στις επισκέψεις που έχει κάνει στην μεθόριο, δεν είπε στους φαντάρους που ξενυχτούν στις σκοπιές και στις στρατιωτικές ασκήσεις ότι σε λίγο καιρό τα ακριτικά νησιά και τον Έβρο θα τον φυλάσσουν παιδιά άλλης εθνικότητος, θρησκείας η άλλης πολιτιστικής κληρονομιάς ; στο «διαμάντι των Ενόπλων Δυνάμεων» έχουν εισαχθεί, κατά τον κ. Μητσοτάκη, παιδιά μεταναστών που σταδιακώς θα θέσουν αιτήματα θρησκευτικού η πολιτισμικού προσανατολισμού που μόνο καλό δεν θα κάνουν στην ομοιογένεια της Σχολής.
Όμως και στην δεύτερη ερώτηση που εδέχθη και αφορούσε στην ένταξη των μεταναστών και την υπογεννητικότητα της Ελλάδος, απήντησε λέγοντας τι επιδιώκει η Κυβέρνησίς του, δηλαδή να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα οι μετανάστες! Εξέφρασε λοιπόν χαρά που η χώρα μας τους μορφώνει και εκπαιδεύει (όχι μόνο τα παιδιά αλλά κυρίως τους ενήλικες) για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες στον αγροτικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα αλλά και την μεταποίηση. Είπε συγκεκριμένως : «η απόδοση, συνεπώς, της ιθαγένειας γίνεται, έτσι, η κατάληξη μιας όχι και τόσο μακρόχρονης διαμονής. που αποδεικνύει ότι οι μετανάστες έχουν σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας και τη θεωρούν πράγματι δεύτερη πατρίδα τους. το ίδιο νόημα έχουν, επιτρέψτε μου, και τα οικονομικά κριτήρια, που θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι η παραμονή στη χώρα μας δεν είναι ευκαιριακή, αλλά μόνιμη».
ο κ. Μητσοτάκης, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση εκτόξευε μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του μεταναστευτικού κατηγορώντάς τον ότι θέλει να τους κρατήσει μονίμως στην Ελλάδα, τώρα επιχαίρει που αποτελούν μόνιμο κορμό της χώρας και σε λίγα χρόνια μπορεί να αναδειχθούν ακόμη και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!
Εν συνεχεία ηρωτήθη για την επίθεση που εξαπέλυσε η Κυβέρνησίς του σε εφημερίδες και δημοσιογράφους και τις παρακολουθήσεις. δεν ηθέλησε να απαντήσει ευθέως στις καταγγελίες, αλλά παρουσίασε τον εαυτό του και την οικογένειά του ως θύματα της ελευθερίας του Τύπου της Ελλάδος. «Μέχρι παιδεραστές έχουν υπονοήσει ότι είμαστε. Ασφαλώς, πρόκειται για εκστρατεία πολιτικά υποκινούμενη, που ανατροφοδοτείται από σκουπίδια του διαδικτύου. Φαντάζομαι ότι αυτό δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. »
σε άλλο σημείο υπεστήριξε ότι άλλαξε πρόσκαιρα στην περίοδο διακυβερνήσεως της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η δημοκρατία και η συμπεριφορά μεταξύ των πολιτικών. Αλλά τα τελευταία χρόνια η κοινωνία δείχνει πιο ώριμη και απομακρύνεται από τον λαϊκισμό. Έφερε ένα προσωπικό παράδειγμα σεβασμού μεταξύ των πολιτικών, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης εντάσεως και διαφωνιών. «θα με συνοδεύει πάντοτε η ανάμνηση της συνεδρίασης της Βουλής μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραμέρισε τη βαριά προσωπική οδύνη για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας. με τον Ανδρέα Παπανδρέου να σπεύδει να τον συλλυπηθεί δηλώνοντας την κοινή αντίθεση στην τρομοκρατία. Σήμερα, λείπουν αντίστοιχοι συμβολισμοί. μας λείπουν μικρές κινήσεις με ισχυρό αποτύπωμα» δήλωσε χαρακτηριστικώς.
Ανεκοίνωσε ότι θα συνεχίσει, εάν κερδίσει τις εκλογές, να αξιοποιεί πρόσωπα που κινούνται εκτός πολιτικής. Όπως είπε, οι αλλαγές που θέλει να υλοποιήσει την δεύτερη τετραετία μπορούν να γίνουν αξιοποιώντας τόσο «το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ όσο και τις ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», φέρνοντας ως παράδειγμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσέθεσε δε ότι από τις εκλογές του 2019 «η ΝΔ εξέφρασε αυτό το ευρύ μεταρρυθμιστικό ρεύμα, που έχοντας δώσει σκληρή μάχη κατά του λαϊκισμού, ήθελε να γίνει η Ελλάδα μια χώρα πραγματικά ευρωπαϊκή. »
σε ερώτηση που αφορούσε στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και εάν θα δημιουργούσε έναν ψηφιακό κλώνο του εαυτού του για τους αγαπημένους του αλλά και τους πολίτες του μέλλοντος, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ταχύτητα εξελίξεως της τεχνολογίας. «η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. οι ευκαιρίες που δημιουργεί είναι αναρίθμητες, όπως πολλές είναι και οι ανατροπές που κυοφορεί. Προσωπικά, παρακολουθώ με προσοχή τις εξελίξεις καθώς θεωρώ ότι σε αυτές η χώρα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο. Από την άλλη, ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι με προβληματίζει η ταχύτητα εξέλιξης της τεχνολογίας. και αναρωτιέμαι αν θα πετύχουμε να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε εγκαίρως» απήντησε, παραδεχόμενος ότι οι δικές μας γενιές δεν είναι έτοιμες να αποδεχθούν ένα ψηφιακό αντίγραφο του εαυτού τους η όσων αγαπούν, που θα το έχουν δίπλα τους για πάντα.
Εφημερίς Εστία estianews