ΚΡΗΤΗ ΝΕΑ: Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρ βρέθηκε από τον ερημίτη Άγιο Ασκητή που διέμενε σε απόκρημνο σπήλαιο απέναντι από τον τόπο ευρέσεως.
Έβλεπε ένα δυνατό φως για κάποια βράδια από συγκεκριμένο σημείο και κατεβαίνοντας τη βρήκε και έχτισε έναν μικρό ναό μέσα σε μία νύχτα, κατόπιν προσευχής με τη βοήθεια του φωτός της Σελήνης γι αυτό το μοναστήρι ονομάστηκε Σεληνάρι.
Με μια Σελήνη χτίστηκε του Αη Γιωργιού η Χαρη, κι είναι από κεια το όνομα που λένε Σεληνάρι.
Οι τρύπες που διακρίνονται είναι από τουρκικά βόλια
Όποια βόλια χτυπούσαν το σώμα του Αγίου γυρνούσαν πίσω και σκότωναν αυτόν που έριχνε.
Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία στα δύσκολα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.
Σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στο ρωμαϊκό στρατό όπου και διακρίθηκε. Έπειτα από χρόνια, ο Αυτοκράτορας, αφορμώμενος από την πίστη του Αγίου στο Χριστό διέταξε να τον συλλάβουν. Ακολούθησε πλήθος μεγάλων και φρικτών βασανιστηρίων με τον άγιο να παραμένει θαρραλέος και ακλόνητος στην πίστη.
Μετά από πολλά βάσανα παρέδωσε την αγία και ανδρεία ψυχή του στον Άγιο Θεό, λαμβάνοντας το μακάριο στέφανο του μαρτυρίου.
Παράλληλα αποτέλεσε και αφορμή για πολλούς να προσέλθουν στον χριστιανισμό, να βαπτιστούν, ακόμα και να μαρτυρήσουν για τον Χριστό.
Ο Άγιος έχει επιτελέσει αναρίθμητο πλήθος θαυμάτων, για αυτό εκτός από μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος τιμάται και ως μεγάλος θαυματουργός.
Στη χορεία των μαρτύρων και συναθλητών του Αγίου Γεωργίου κατατάσσεται και η μητέρα του, Αγία Πολυχρονία.
Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι
Από τα Μάλια όντε περνάς
και πας για Σεληνάρι
ένα κεράκι άναψε
στ’ Αϊ – Γιωργιού τη χάρη