ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ανησυχία έχει προκληθεί από τα κρούσματα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ο γαμπρός και αρκετοί καλεσμένοι, έπειτα από το γλέντι.
“Έχουμε μια νέα περιοχή κινδύνου, βάζω μέσα τις βαφτίσεις, τους γάμους κτλ, ιδιωτικά γεγονότα ας πούμε, που εκεί θα βάλω και τα πριβέ πάρτι. Λέει κάποιος εγώ άνοιξα το σπίτι μου και κάλεσα 200 φίλους , άλλο αν υποκρύπτεται και εμπορική δραστηριότητα και έχει αντίτιμο. Αλλά έστω ότι δεν υποκρύπτεται και κάνει μεγάλο πάρτι, αν εκεί στους 200 φίλους υπάρχουν τα 10 κρούσματα, όπως καλή ώρα στον γάμο, και είσαι σε ένα νησί και δεν υπάρχει ΜΕΘ για όλους και πεθάνει κάποιος, τι είναι πιο υψηλό αγαθό, το πάρτι τον Αύγουστο ή να μην πεθάνει κάποιος από τους φίλους σου;
Οι έλεγχοι θα επεκταθούν, ας προστατέψουν οι ίδιοι τους οικείους και τους συγγενείς τους” δήλωσε στον RealFm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης
Σχετικά με τον συνωστισμό σε μπαρ και beach bar και τους ελέγχους ανέφερε “η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εμπλέκεται πρώτον γιατί είμαστε οργανωμένοι, έχουμε προγράμματα ελέγχου, ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιθεώρησης και δεν περισσεύει κανείς. Γ.Γ. Εμπορίου, Αστυνομία, όλοι ύστερα από την εντολή του Πρωθυπουργού έχουμε βάλει τις δυνάμεις μας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του ανταγωνισμού. Οι επιχειρηματίες πρώτοι πρέπει να μας φωνάζουν και να επιτηρούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι τηρούν τα ίδια μέτρα”.
“Κάθε ημέρα παίρνουμε νέα δεδομένα, μετράμε, βλέπουμε τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς μας έστειλε άλλες οκτώ περιοχές για να επικεντρώσουμε τους ελέγχους και είμαστε πάνω από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα και φροντίζουμε προληπτικά να μην υπάρξει μεγάλος “λογαριασμός” για κανέναν Έλληνα. Οι περιοχές αυτές είναι μεγάλοι εμπορικοί προορισμοί τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, το focus είναι εκεί όπου υπάρχει τουρισμός και τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, οπότε ρίχνουμε τις δυνάμεις μας εκεί.
Η αποστολή αυτή δεν είναι ούτε τιμωρητική ούτε εισπρακτική. Δεν ψάχνουμε να πάρουμε χρήματα για να κλείσουμε το δημόσιο χρέος ή να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Ψάχνουμε κάποιο μέτρο που θα πείσει τον Έλληνα που νομίζει ότι είναι λίγο πιο καπάτσος από την επιχείρηση ότι μπορεί να ρεφάρει την προηγούμενη περίοδο, ότι μπορεί να κερδίσει το καλοκαίρι, σαφώς αγχωμένος για την επένδυσή του, ότι πρέπει να κοιτάζουμε το κοινό καλό. Ό,τι πρόστιμο επιβάλλεται, βεβαιώνεται, δεν σβήνεται και πηγαίνει με κώδικα στην εφορία. Ό,τι λουκέτο και αναστολή λειτουργίας μπαίνει, επιτηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς” σημείωσε.