ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ξεκίνησε για να… διακοπεί η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου και να συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Στο πλευρό του βρέθηκαν πολλοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθος κόσμου – Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Μάθετε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το vimaorthodoxias.gr
΄Ώρα 14:56 – Διεκόπη η δίκη
Το δικαστήριο διέκοψε την δίκη και αποφάσισε την συνέχιση για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 με την απόφαση να εκκρεμεί και για τις δύο κατηγορίες για τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ Νεκτάριο
Ώρα 13:02 – Απαλλαγή και έλλειψη δόλου η πρόταση της Εισαγγελέως
Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέας για την υπόθεση του Μητροπολίτη.
Σύμφωνα με το corfutvnews.gr και το enimerosi.com, για την Εισαγγελέα οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.
Τονισε ότι μετα από αυτή την πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίστοιχο δηλαδή πιστοί να βγαίνουν χωρίς χαρτί ή να μην τηρούν την ΚΥΑ. Εξάλλου όπως είπε η Μητρόπολη Κερκύρας είχε εκδόσει σχετικά δελτία τύπου τα οποία προσαρμόζονταν στα νεα δεδομένα.
Επιχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε επίσης: Γιάννης Κοντός: “Εμπιστευόμαστε την κρίση της δικαιοσύνης”, λέει ο δικηγόρος του Κερκύρας Νεκταρίου
Δείτε φωτογραφίες από το enimerosi.com:
Νωρίτερα – Δείτε τι έγινε έξω από το Δικαστήριο
Ειδικότερα, στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κερκύρας βρίσκονται οι εξής Σεβ. Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.
Δήλωση συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας έκανε έξω από το δικαστικό μέγαρο και ο Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας:
«Θεωρώ αυτονόητη την παρουσία μου εδώ, την ώρα που ο Πνευματικός μας πατέρας, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος περνάει αυτή τη δοκιμασία. Δεν κρίνουμε βεβαίως τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Η παρουσία μου έχει καθαρά συναισθηματικό χαρακτήρα» τόνισε.
Σήμερα πρόκειται να δικαστούν δύο υποθέσεις.
Η πρώτη αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Στην ίδια δικάζονται επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός και ο υπάλληλος Φώτης Σκούρτης. Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου λόγω της ιδιότητας της η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο εφετείο.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, ‘οπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.