Σακελλαροπούλου: Αδιανόητη επίθεση για την αυτονόητη και ορθή κίνησή της να επισκεφθεί, κατά την περιοδεία της στη Θράκη, σημείο του φράχτη στον Εβρο δέχθηκε από την αντιπολίτευση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να “τιμήσει” με την παρουσία της τον “φράχτη του Εβρου” μάς λυπεί βαθύτατα» δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης υποστήριξε πως η Πρόεδρος, «ως άλλος Αντώνης Σαμαράς, Όρμπαν ή Τραμπ, εντάσσεται πλήρως στο ακροδεξιό αφήγημα του μισανθρωπισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών του ευρωιερατείου». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, που κατήγγειλε ότι «η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την κίνησή της αυτή διάλεξε στρατόπεδο και τοποθετήθηκε ιστορικά στο πλευρό του Τραμπ».
Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, δήλωσε ότι «η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».
Παράλληλα, τόνισε ότι «βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή της Νέας Βύσσας, όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς, τους στρατευμένους και με μέλη της Frontex, ενώ, σε μια συμβολική κίνηση, συνάντησε στο Διδυμότειχο τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας στη Ρόδο.
Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε εξάλλου την Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλειο Μαυρίδη και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Χίο για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου, το 1822.
«Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των χιλιάδων αδικοχαμένων μαρτύρων. Και, ταυτόχρονα, εξαίρουμε το ακατάβλητο πνεύμα όσων επέζησαν, όσων ξαναγύρισαν στο νησί και το αναγέννησαν από τις στάχτες του» σημείωσε.
dimokratianews.gr