FORBES: Το Forbes ανακοίνωσε τη διάσημη λίστα «30Under30 Europe» για το 2021. Η λίστα δημοσιοποιείται για 6η χρονιά, και μέσα σε αυτή βλέπουμε νέους ανθρώπους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν διαπρέψει στον τομέα τους.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, είναι τα 27 έτη.
Μέσα στην φετινή λίστα βλέπουμε και 4 Έλληνες. Αυτοί είναι οι εξής:
Στην κατηγορία της λίστας «Βιομηχανία» συναντάμε τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Καλλίγερο, ο οποίος είναι 27 ετών. Ο Γιώργος Καλλίγερος μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την Pushme, η οποία έχει αναπτύξει μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ΤIER στις αρχές του 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης του δικτύου της σε 4.500 τοποθεσίες σε 85 διαφορετικές πόλεις.
Στην κατηγορία «Επιστήμη» είναι η 28χρονη Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου. Η Κωνσταντίνα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller, και θέλει να βοηθήσει τους επιστήμονες να μιλoύν την ίδια γλώσσα δημιουργώντας μια γενική ονοματολογία των γονιδίων όλων των σπονδυλωτών. Είναι αρχηγός της ελληνικής πρωτοβουλίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την αλληλουχία των γονιδίων όλων των ευρωπαϊκών ειδών και την ιεράρχηση εκείνων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.
Επίσης στην κατηγορία της λίστας “Επιστήμη” βρίσκεται η 29χρονη Μαριάννα Καψετάκη η οποία είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Παράλληλα ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Cognitive Neuroscience στο Imperial College London. Λατρεύει να συνδυάζει την επιστήμη με τη μουσική και σήμερα πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τη χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στην κατηγορία της λίστας “Επιστήμη” βρίσκεται και ο Γιάννης Ασσαέλ. Ο Γιάννης είναι ανώτερος ερευνητής στο Google DeepMind, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη, ο Ασσαέλ ανέπτυξε ένα μοντέλο ανάγνωσης χειλιών. Είναι συν-εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στο τελευταίο του πρότζεκτ χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να αποκαταστήσει τμήματα αρχαίων ελληνικών κειμένων που λείπουν.
iellada.gr