Την κάρα υποδέχτηκε πλήθος πιστών οι οποίοι παρακολούθησαν τον εσπερινό και παρέμειναν στον ναό για την παρουσίαση του βιβλίου «Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια» της Ασημίνας Ντέλιου.
Η παρουσίαση, την οποία προλόγισε η κ. Στέλλα Τσιριγώτη, μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, πλαισιώθηκε από έκθεση αντιγράφων παραδοσιακών κοσμημάτων όλης της Ελλάδας δημιουργημένα από τον Θεοφάνη Ραμιώτη τα οποία εκθέτονταν περιμετρικά του Ιερού Ναού. Επιπλέον της έκθεσης, ο κ. Ραμιώτης παρουσίασε στην ομιλία του τον τρόπο δημιουργίας των παραδοσιακών κοσμημάτων.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη καταγραφής και ανάδειξης των στοιχείων του Ευβοϊκού Πολιτισμού και πόσο απαραίτητο είναι αυτά να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για την προβολή του νησιού μας.
Στο τέλος, ο εφημέριος του ιερού ναού αιδεσιμόλ. π. Σταμάτιος Μπασδέκης προσέφερε στους ομιλητές τιμητικά δώρα.
Στην υποδοχή και την εκδήλωση παρέστησαν ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Χαλκίδος, αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, ο αιδ. π. Δημ. Παλικαρίου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χ. Παγώνης, η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ληλαντίων κ.Αθαν. Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι της Unesco περιφέρειας Αττικής, του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος και των πολιτιστικών συλλόγων «Αλωνάκι» και «Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού» καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την όμορφη εκκλησία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η κάρα του Αγίου Μάμαντα παρέμεινε στο Βασιλικό Χαλκίδος μέχρι την Τρίτη 29 Μαρτίου οπότε και αναχώρησε για τη Βόρεια Εύβοια.