Με την ευκαιρία του εορτασμού της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Σάββα, που θεωρείται σχολική γιορτή στη Σερβία, στις 27 Ιανουαρίου 2016 διοργανώθηκε σχετική εκδήλωση στους χώρους της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Μετά από την λιτή θεία λειτουργία ακολούθησε το πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν οι μαθητές των σχολείων συμπληρωματικής εκπαίδευσης στην σερβική γλώσσα στην Αθήνα, καθώς και οι φοιτητές του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι διδάσκονται την σερβική γλώσσα.
Παράλληλα, απονεμήθηκαν ευχαριστήρια σε όλους εκείνους οι οποίοι πρόσφεραν αμέριστα την υποστήριξή τους στην διαφύλαξη της σερβικής γλώσσας στην Ελληνική Δημοκρατία, μεταξύ άλλων είναι ο Δήμος Γλυφάδας και Χαλανδρίου, καθώς και οι διευθυντές των σχολείων στα οποία διεξάγεται η συμπληρωματική εκπαίδευση στην σερβική γλώσσα.
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, με την άδεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ετελέσθη θεία λειτουργία στον Ναό των Τριών Ιεραρχών, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, προς τιμήν του πρώτου αρχιεπισκόπου και παιδαγωγού της Σερβίας του Άγιου Σάββα.
Ο Άγιος Σάββας ήταν ο νεότερος γιος του Μεγάλου Δούκα Στέφανου Νεμάνια.
Όταν έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος πήρε το όνομα Σάββας. Με την ενθρόνισή του στον αρχιεπισκοπικό θώκο το 1219, ιδρύεται η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. Ο Άγιος Σάββας θεωρείται ο ιδρυτής της σερβικής μεσαιωνικής λογοτεχνίας, και ως εκ τούτου θεωρείται ο προστάτης των γραμμάτων.
Μαζί με τον πατέρα του Στέφανο, ο οποίος ως μοναχός έφερε το όνομα Συμεών, ο Άγιος Σάββας ίδρυσε την μονή Χιλανδαρίου και έχτισε άλλα 14 μοναστήρια. Έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο ιδρυτής της πρώτης σερβικής πνευματικής κοινότητας στο Άγιο Όρος. Ο Άγιος Σάββας απεβίωσε το 1235 στη βουλγαρική πόλη Trnovo. Με εντολή του πρίγκιπα Μίλος Ομπρένοβιτς από το 1823 η εορτή του Αγίου Σάββα εορτάζεται στην Σερβία ως σχολικής εορτή.